Er was eens een...

klein meisje met zwart krullend haar die net als zoveel kleine meisjes ook een prinses of zelfs een heks wilde zijn. Ze groeide op met sprookjesboeken en verslond boeken over magische vertellingen. Vaak was het ook wel een beetje macaber, wat zij alleen maar spannender vond.

Het witte konijntje met zijn onafscheidelijke zakhorloge
Een wolf die opeens deftig kan spreken, een onuitspreekbare toverspreuk waardoor de wereld een beetje mooier wordt. Rode glinsterende schoentjes waarop je de hele nacht kan dansen met een hele charmante prins en de volgende ochtend op een vliegende tapijt de vier uithoeken van de wereld bezoekt en de meeste wonderlijke schepsels van het universum ontmoet.

Als ik naar Alice in Wonderland - mobile kijk, krijg ik weer dat gevoel. Geloof ik weer dat magie bestaat!

          

In de glimlach van een onbekende die ik passeer op de straat, een lieve, zorgvuldig uitgekozen kadootje van een vriendin, oprechte wederzijdse aandacht en waardering bij een naai of meditatieles in Huize Leef in hier en en nu. Als ik hier en daar zie dat iemand iets belangeloos wilt doen. Als ik diep van binnen voel dat ik dat ook steeds meer wil doen. Als het kleine stemmetje in mijn hoofd mij iets slechts toe fluistert en het geen invloed heeft op mij. Als mijn bewustzijn zich steeds meer verruimt van 'ik naar wij' en ik dat ook weer terug zie in mijn omgeving.

Magie zit in gewone dingen en mensen, misschien wel zelfs in jou en mij!

(Het idee van Alice in Wonderland - mobile komt uit de Wondere wereld van Alice, H. Read - Baldrey en C. Leech.)

Reacties

Populaire posts