Waarom ik Tarot studeer


De dwaas op zijn ontdekkingsreis.

Ik heb altijd met mensen gewerkt. Eerst was dat bij Handtheater waar ik jongeren en volwassenen met hun dans, toneelstukje of poëzie voor Open Podium heb begeleid. Soms werden ze ook door mij in overleg met Handtheater gekoppeld aan andere theaterdocenten. Toen werd het mij al gauw duidelijk dat ik mensen wel erg snel doorhad. Ik kon dat nog niet goed plaatsen omdat ik toen zelf onzeker was. Daarna heb ik in de zorg met kinderen, jongeren, jong-volwassenen en volwassenen met verstandelijke of lichamelijke beperkingen gewerkt. In mijn werk als groepsleider / persoonlijke begeleider raakte ik steeds meer overtuigd dat ik op een intuïtieve manier dingen zag, wat anderen vaak niet hadden gezien of opgemerkt. Ook kon ik emoties en beelden van een ander overnemen en dacht ik dat ze van mij waren. Elke keer probeerde ik dat te toetsen met wat ik zag, dacht en voelde. Vaak bleek dat ook te kloppen. Deze beide kwaliteiten werden verdiept en verscherpt door mijn opleidingen en levenservaring. Nu werk ik alweer een paar jaar als energetische therapeut en meditatieleider. En heb ik gelukkig nu wel geleerd om te leren inzien welke emoties, gedachten en beelden van mij zijn en welke dat juist van een ander zijn.

Nu nog vind ik het moeilijk om met mensen te gaan als ze onbewust of bewust 'een dubbele bodem of verborgen agenda' hebben. 

Anderhalf jaar geleden ben ik Tarot tegengekomen. Ik werd ontzettend geboeid toen ik er achter kwam dat mijn intuïtie op een speelse manier werd opgeroepen door de Tarot kaarten. De Tarot leggingen die ik gaf aan mijzelf en aan een paar mensen heeft mij ook sterk verrast. Daarom ben ik de betekenis van de Tarot kaarten gaan bestuderen. Vorig week heb ik net de basiscursus Tarot in Amsterdam afgerond en in januari ga ik verder met de vervolgcursus Tarot om de kleine Arcana te leren. 

Het is elke keer voor mij een feest om naar de cursus te gaan.


Aas van Pentakels, Kracht, de Zon en drie van ZwaardenUiteindelijk wil ik werken met Tarot toevoegen aan mijn praktijk Leef in hier en nu als ik klaar ben met de vervolgcursus Tarot.

Reacties

Anoniem zei…
Heel tof om je website/blog te leren kennen Perwin en veel succes op je tarotpad.

Populaire posts