Aap, slang, leeuw en de yogaboom


Vorig jaar op de bevrijdingsdag ben ik met het skeeleren gevallen. Zo hard zelfs dat mijn elleboog in drie stukken brak. Kon ik dat ook weer afvinken op mijn bucketlist.

Daarna zijn de drie breuken vastgezet met een plaat, schroeven & ketting. Met het gevolg dat mijn arm op slot zat in een scherpe hoek. Omdat ik een yoga docentenopleiding volgde en daarbij yogalessen gaf, vond ik dat heel moeilijk te verkroppen. Ik had mij een paar jaar geleden geleden op yoga gestort. Toen ik er achter kwam dat het mij goed afging, vond ik het ook erg leuk.

Het was voor mij echt een grote les van totale overgave. 

Vorige week maandag is het osteosynthesemateriaal zoals dat officieel heet verwijderd uit mijn elleboog. Het is gevoelsmatig weer mijn arm en het is fijn om het leven in mijn arm te voelen. Ik ben er dankbaar voor dat het mij negen maanden lang goed heeft geholpen en nog veel blijer dat het onverwacht tijdelijk was.

Ik kan mijn arm niet meer helemaal recht strekken en dat is bij yoga niet gemakkelijk. Toch vind ik het een goede les voor mij om te doorgaan aan yoga met een beperking.

Ik vind het wel toepasselijk dat ik vorig jaar ben begonnen met het borduren aan een boom met dieren erop. Maria noemde het de yogaboom omdat deze dieren stonden voor yoga asana's. 

Als ik borduur aan de yogaboom, besef ik weer goed dat het leven is wat je overkomt, terwijl je druk bezig bent andere plannen te maken. (John Lennon)Reacties

Populaire posts