Raad eens hoeveel ik van je hou?


Bij het maken van een werkstuk heb ik er nooit opgelet hoe ik er door geïnspireerd ben geraakt. Als ik een lapje in mijn handen heb, weet ik vaak wat ik er van wil maken. Vaak wordt het ook net zo als in mijn hoofd. Soms mislukt het ook jammerlijk.

Bij dit stoffen mapje was het heel duidelijk hoe de inspiratie is ontstaan. De donkerblauwe fluweelzachte stof vond ik bij de kringloop 'De Kleine beurs' in Rosmalen. Ik zag al voor mij hoe mooi geel en goud er bij zouden staan. Dat associeerde ik met maan en sterren dus ik wilde de hele universum er ook op naaien. Omdat ik sommige woorden of een zin mooi vind, wilde ik dat er ook bij doen. Ik was op het internet op zoek naar een gedicht over maan en sterren. Later vond ik dat toch een beetje te hoogdravend.

Ik was op zoek naar een mooi vorm van de maan en toen zag ik de illustratie van de kinderboek 'Raad eens hoeveel ik van je hou?'. Toen wist ik het meteen! Ik dook in mijn ladekast, op zoek naar geschikte stofjes voor de illustratie en wat is het dan toch heerlijk dat ik een ruim verzameling stofjes en lapjes heb.

Eigenlijk wist ik niet of het ging lukken. Een mooi illustratie overnemen met de borduurnaald? Ik geloof dat ik zelf heel verbaasd was toen ik het eindresultaat zag. Het leek wel getekend maar dan met de borduurnaald. Op een beetje kinderlijke manier, wat ik zelf heel leuk vind.

Ook heb ik erg gestoeid met de maten en daarbij kon ik goed merken dat ik niet goed ben in rekenen. De afwerking was ook iets om mijn hoofd en vingers over te breken. Ik wilde het heel graag mooi afmaken.

Nu het klaar is, heb ik er een blij gevoel over.'Ik hou van je helemaal tot aan de maan en terug'.

Reacties

Unknown zei…
Het is echt geweldig ! Jij bent een natuurtalent !
Anoniem zei…
Jij bent een heerlijk mens die prachtige dingen maakt. Het is heerlijk om je zo te zien open bloeien.
Els04 zei…
Wow! Knap! Moet je meer doen!
En respect voor je 'weg'!!! Niet makkelijk he!? Maar jezelf zijn is toch je allerbelangrijkste doel op aarde denk ik he!? Succes nog en bedankt voor je eerlijke reactie!

Populaire posts