Ook een kopje thee?


Een antieke theepotje dat ik heb gekregen van mijn moeder en waarvan de deksel kapot is gegaan, is nu een speldenkussen.


Hier is een how to tutorial over hoe ik van een antieke theepotje een speldenkussen heb gemaakt. Heel gemakkelijk om te maken en het ziet erg leuk uit. 

Wat heb je nodig? Een theekopje. Ik neem zelf een middelgrote theepotje omdat ik altijd veel spelden gebruik. Toevallig past mijn oude speldenkussen er precies in dus dat heb ik gebruikt. Je kan ook in plaats daarvan fibril uit elkaar scheuren en in elkaar proppen. Drie kleine fibril rondjes voor de onderkant en twee grote fibril rondjes die je plaats over de bol.


Neem een mooi stukje stof en borduur bloemetjes met kraaltjes er op of wat je zelf mooi vindt. Steek wel eerst met de spelden erin om te zien of de stof niet beschadigd kan worden. Zelf heb ik jutestof genomen en er wolvilt op geprikt. Witte bloemetjes met een geel kraaltje zijn daarna erop geborduurd.


De fibril rondjes heb ik met lijm op elkaar geplakt en op de onderkant van de oude speldenkussen dat ook vastgemaakt met lijm. De twee grote witte rondjes drapeer ik over het geheel en heb ik vastgemaakt door het bij elkaar te rimpelen en de draad vast te knopen. De geborduurde jutestof maak ik op dezelfde manier vast en let ik goed op dat  de versierde geborduurde deel in het middel is geplaatst. Op de foto's is dat duidelijk te zien.Als laatste lijm ik met de lijmpistool de nieuwe speldenkussen vast in de theepotje en duw ik het voorzichtig er in. Wil je dat liever niet doen omdat je het later er uit wilt halen, dan doe je het zonder lijmpistool. Vul met een tornmesje de randen voorzichtig langs de binnenkant mooi vol op. 


Nu nog spelden er in. Hiervoor heb ik nieuwe mooie spelden gekocht.


Voilà! Lust u nog een kopje thee?


Reacties

Populaire posts