The Sewing Bee

Vorig jaar in het voorjaar was ik niet actief bezig met mijn blog maar heb ik wel aan enkele kledingstukken genaaid en dat laat ik nu hier graag zien. Ik heb een stapels oude Burda's & Knipmode's en daar vond ik een naaipatroon van een harem broek. De stof komt van de markt en ik moet eerlijk zeggen dat hoe goedkoper de stof is, hoe lastiger het is om te naaien. Als ik een naad fout had genaaid en dat er uit wilde tornen met de tornmesje, dan ging de stof al kapot. Ik was met de broek 3x voorzichtiger dan normaal gesproken. Hierbij heb ik de broekspijpen langer gemaakt. Ook is een broekspijp afgewerkt met een goud bronzen paspelstrookje en zijn de zakken versierd met een bandje. De achterzakken zijn met een paspelstrookje verwerkt. Een applicatie die ik er goed bij vond passen, met gouden sterren, heb ik op gestreken en dat vervolgens vastgenaaid.De veren stof kocht ik op de Noordermarkt in Amsterdam en ik vond het leuk om er een tuniek van te naaien. De riempje maakte ik zelf door drie dunne koordjes van suede te vlechten en er twee geknipte leren veren aan te hangen. Om in de sfeer van Ibiza Style te blijven, heb ik ook een kwastjes-band aan de mouwen en onderkant genaaid. De halslijn heb ik lekker gemakkelijk afgewerkt met een elastiek. Dat past altijd, toch he?
De top vond ik bij de kringloop voor een klein prijsje en ik vond de stof, kleur en motief grappig. Het model niet. Ik wilde het vermaken tot een tuniek. Hierbij heb ik een bandje op de hals en aan de onderkant een bling bandje genaaid.
Ik was blij dat het goed is gelukt. Met mooi weer draag ik het graag met een jeans en slippers aan mijn voeten.


Ik brak er mijn hoofd over hoe ik dit blog berichtje moest noemen. Toen kwam 'The Sew Bee' in mijn hoofd op. Al ben ik lang niet zo goed hoor, als de kandidaten bij The Great British Sew Bee en Door Het oog Van De Naald. Dat vind ik trouwens de leukste tv programma's. Wanneer zouden ze weer beginnen?

Reacties

Lut zei…
Heb ik je al eens gezegd dat jij een talentrijke vrouw bent? Iemand die ze dan ook nog ten volle gebruikt. Jij maakt echt mooie kleding, steeds op je eigen manier verrassend.

Populaire posts