Oh la la


Lingerie naaien. Heel anders dan kleren naaien. 
Alle foutjes zijn meteen te zien op de lingerie stof. Met de stof voor de kleren kan je het een en andere camoufleren maar dat kan haast niet met stretch stof.

Ik heb mij zelf een lingerie naai cursus als kado gegeven want ik wil ook graag mijn eigen ondergoed leren naaien. Sterker nog, ik wil bijna al mijn kleding zelf naaien en zo weinig mogelijk kopen. Dat lukt bijna niet omdat het erg arbeidsintensief is. Ik blijf het wel proberen.

Ik ben bij de lingerie naaicursus begonnen met een basis b.h, een slip en een string. Ik kon kiezen uit een basispakket van verschillende kleuren en ik ben voor roze / parelmoer gegaan. Onder de begeleiding van de lingerie naaidocente ging het heel goed en zijn ze allemaal goed gelukt. 

Thuis ben ik enthousiast aan de slag gegaan, met een patroon van een hipster (van overgebleven restjes stof en lintjes uit de basispakket) tekenen, zelf details aanbrengen (Ik ben gek op little things) en ze uit knippen. 
Netjes naaien zonder omkrullen van de elastiek is een ander verhaal. Zo heb ik de elastiek voor de pijpjes veel te lang opgemeten. Meten en rekenen is echt niet mijn sterkste kant. 

Het is mij wel gelukt (wat mij achteraf ook heeft verbaasd). Ik heb mij een paar keer echt afgevraagd of ik dit nou wel moet afmaken. Het even op zij leggen en op een ander moment weer verder gaan heeft mij goed geholpen. Even afstand van nemen en met een frisse hoofd er weer aan beginnen.

Ook heb ik een aantal mooie lapjes, kantjes en lintjes gekocht bij Kantje Boord in Amsterdam. Dat is net een snoepwinkel. Er kan niet gepind worden, alleen met contant geld betaald worden. Je vindt ze op het internet op hun naam.

Ik ga beginnen aan nieuwe kleurtjes en combinaties. Ik heb al een paar ideeën in mijn hoofd. Een beetje frivool en een beetje ondeugend. Dat vind ik leuk

Oh met foto's maken heb ik elke keer een andere lichtinval door de wolkenveld, daarom verschilt de kleur erg op de foto's.


Reacties

Populaire posts