Het is blauw wat de klok slaat

De laatste tijd, sinds ik mij heb toegespitst op kleren naaien in plaats van allerlei dingen doen, gaat het lekker en dat vind ik fijn. Ik vind het gaaf om mijn zelfgemaakte kleren zo netjes mogelijk te naaien. Geen perfectionisme (vroeger wel). Wel een uitdaging.

Ik heb op Dappermarkt een paar leuke stofjes gekocht. Samen met de stofjes dat ik de vorige keer op Noordermarkt heb gekocht, springt de kleur blauw wel erg uit. Ik hou inderdaad van donkerblauw. Om eerlijk te zeggen vind ik de keus op de stoffenmarkten vaak niet erg uitgebreid. Vaak zijn de stoffen bedrukt met hele drukke prints en zijn ze uitgevoerd in felle kleuren. Het is voor mij altijd zoeken naar een leuke stof waarvan ik gelijk een idee krijg in mijn hoofd. 


Deze stof met de etnische print was bij een Marokkaanse stoffenhandelaar op Noordermarkt. Tussen stapels rollen stoffen. Ik heb een broek van gemaakt a la Marokkaanse stijl. Het is een joggingbroek in een luxe versie uit BurdaStyle 5/2015. Ik heb de bovenkant ingenomen omdat ik het wel te wijd vind. Het naaipatroon ga ik de volgende keer niet meer gebruiken. Ik ga toch liever voor een slank naaipatroon. 


Op de middelste foto draag ik een jumpsuit van de stof van de Noordermarkt. Soms kom ik een stof tegen waarvan ik meteen weet wat het wordt. Hier dus ook. Ik weet niet meer uit welke naaitijdschrift het patroon komt. Het moet wel uit of Knipmode of BurdaStyle zijn. Het is met details afgewerkt zoals dat op de foto te zien is. Ik vind het heerlijk dragen als het buiten warm en zonnig is.


Van de eerste stof op de foto heb ik een half metertje over gehouden en daar maakte ik een shorts van. Het naaipatroon 110A komt uit BurdaStyle 6/2016 en het is meer geschikt voor linnen. De stof is viscose dus erg slap om te verwerken. De band is anders getekend en voor de volgende keer neem ik liever een standaard naaipatroon van een korte broek met steekzakken en een ritssluiting.

Ik heb meer stoffen gekocht. Daarvan wil ik gauw foto's laten zien op mijn blog van zelf genaaide kledingstukken waaronder een matrozenbroek van jeans met knopen in twee rijen, een palazzo broek of een omslagbroek en een uit-wassen-drogen-aan zomerbroek met een elastisch band. 

De stoffen hangen nu te drogen van het wassen en vanavond hoop ik aan de slag te gaan. Straks ga ik wandelen met een vriendin die uit Den Bosch komt en het zou ook gaan regenen & onweren dus het zal mij benieuwen wat wij gaan doen. Ik denk dat wij Amsterdam in gaan. In Amsterdam is het nooit saai en kunnen wij gemakkelijk overal rond 'zwerven'. Er is vandaag ook een stoffenmarkt op Bos en Lommer plein. Zelf ga ik er niet naar toe. In Juni komt er een stoffencircus  en een grote stoffenmarkt in Amsterdam, dan haal ik mijn hart op. :-)

Fijne en relaxte zondag gewenst, hoe het weer ook mag worden.

Reacties

Populaire posts