Magische woorden


Eergisteren had ik er behoefte aan om bepaalde woorden te borduren op zelf gesneden leren armbanden. Als ik ze draag, voelt het als een steun voor mij. Want sommige woorden zijn voor mij woorden met een bepaalde uitstraling. Waardoor ik er door aan herinnerd word hoe het ook al weer zit en die mij rust & kracht geeft. Ik vind dat er een magie in verborgen is.

Ik geloof er ook in dat alles wat ik denk en zeg het universum in geslingerd wordt en weer terug keert naar mij. Woorden hebben macht en aan mij de keus om de macht te gebruiken zoals ik dat wil, op een liefdevolle en zachte manier. Dat is ook de reden waarom ik eigenlijk nooit 'scheld' woorden probeer te gebruiken of in mijn hoofd te denken. En betrap ik mij soms erop dat ik het woord k*t toch roep, als ik aan het fietsen ben in Amsterdam. En het is weer eens een gekkenhuis in de grachtengordel. Dan moet ik lachen om mij zelf. Daar ga ik weer de mist in. Voor de rest gebruik ik voor vervelende nare situaties de woorden 'dikke balen', 'wat ontzettend naar', 'ongelofelijk rot'. Dat geeft mij een beter gevoel. 

Nu ben ik begonnen aan een pauwenoog. Dat vind ik ook een mooie illustratie om te borduren op een leren armband. En moet ik gauw eens veel meer kraaltjes kopen in alle kleuren van de regenboog. De leren armbanden heb ik gesneden uit een leren donkerbruine tas die ik kocht op een vlooienmarkt. Het borduren gaat fijner op dikkere leer en het sluit ook mooier aan om een pols, vind ik.

Reacties

Populaire posts