Weinig energie en veel liefde

Als het aan mij lag, zou ik nog veel meer willen creëren. Een mooi vlinderonderbroekje, een vrolijke jumpsuit, een schattige jurk met een peterpan kraagje. Ja, en nog veel meer.

In de werkelijkheid heb ik te dealen met mijn beperkte hoeveelheid energie en ben ik heel vaak moe, dat er niets meer uit mijn handen komt. Soms verzet ik mij daar tegen en soms geef ik mij er aan toe. Mij er tegen verzetten heeft tot gevolg dat ik daarna nog veel moeier ben. Als ik er gewoon door heen ga, dan laadt mijn energie zich langzaam op.

Ik wil er graag zijn voor mijn ouders. Als mijn moeder naar het ziekenhuis gaat of erg ziek is, wil ik haar het gevoel geven dat ze niet alleen is. Dat ik bij haar ben. Dat er van haar gehouden wordt. Bij mijn vader is zijn wereld erg klein geworden omdat hij zelf niets meer kan ondernemen en het allemaal niet meer kan volgen. Ik help hem dan met het douchen en schone kleren / ondergoed klaar te leggen voor hem, door de administratie te doen zodat er bijna niets meer geregeld hoeft te worden en dat geeft weer rust voor ons beiden. Ik besef dat het veel vergt van mij. Doch ik kan goed ervaren, hoe meer liefde van mij naar hun gaat, hoe meer liefde ik ook ga voelen voor mijzelf. Ook vind ik het fijn om te zien als ze er blij mee zijn. Mijn vader blaast altijd een kusje naar mij als wij klaar zijn.

Daarnaast kom ik mensen tegen op mijn pad, waarvan ik intuïtief voel dat ze een luisterend oor willen en hun verhaal kwijt willen aan mij. Ik wil er dan met aandacht aanwezig zijn. Daarna heb ik weer veel ruimte en energie voor mij zelf nodig. Ik vind het ook helemaal niet erg om lang alleen te zijn. Ik vind dat juist heerlijk en ik heb het ook broodnodig. Om mijn gedachten uit te laten waaieren, om alle energetische dingen van buitenaf weg te laten vloeien door de wind. Ik wandel ook graag veel.

Onbewust moet ik veel van mij zelf doen. Bewust doe ik als het niet hoeft weinig.

Een lang verhaal misschien. Kort en krachtig gezegd, ik voel mij de laatste tijd steeds meer een compleet mens. 

Reacties

Populaire posts