The next sewing project and next and next.


In de zomer draag ik graag een korte broek. Dat vind ik heerlijk dragen met het fietsen en als mijn benen bloot zijn, krijg ik een ultiem mooi weer-gevoel. Voor de donkerblauw met wit gestreept stof van katoen koos ik een naaipatroon uit Burda Style 4/2016 en dat is een shorts geworden. Ik heb de broekspijpen korter gemaakt en een 'ouderwetse' omslag genaaid met een blindzoomsteek. Ik had toen in Den Bosch een tweedehands leren tas gekocht voor euro 7,50 - maar uiteindelijk vond ik het met een korte hengsel niet fijn dragen dus dat heb ik uit elkaar gehaald en bewaard. Nu heb ik voor de shorts drie leren onderdeeltjes opgenaaid. Een pijltje boven de linker-insteekzak, een grotere pijl op de band van de achterkant en een soort van labeltje met een ijzeren ring op een omslag. De achterzakjes heb ik zelf ontworpen en omdat de insteek zakken zijn versierd met een veren en golfsteek, vind ik het leuk om de zak klepjes uit te voeren in de vorm van een pijltje. Na vandaag wordt er warm en mooi weer voorspeld en dan trek ik de shorts gauw aan.

                              


Tijdens het werken met de shorts, heb ik al weer een volgende naaiproject in mijn hoofd. 

Ik gebruik al meer dan tien jaar een leren buideltas dat ik in Egypte heb gekocht en dat draag ik echt bijna dagelijks. Ik ben alleen naar Egypte op vakantie gegaan toen ik 33 jaar was. Ik voelde behoefte om alleen op reis te gaan. Ik wilde ondervinden hoe het was om alleen te reizen en ik hoopte dat ik er achter zou komen hoe ik een andere weg in kon slaan in mijn leven. Dat was een hele mooie en grote stap. Elke keer als ik de buideltas draag, doet dat mij er aan denken. Jammer genoeg raakt de tas steeds meer versleten. 


Ik heb in mijn lappenmand gezocht naar restjes lapjes en onderdelen van een uit elkaar gehaalde afgedankte leren tas en daar wil ik een nieuwe buideltas van maken. Mocht dat lukken dan wil ik daarop weer nog een leren buideltas maken.

Het is wel erg puzzelen met de restjes lapjes en onderdeeltjes en rekenen is nooit mijn sterkste kant geweest dus als ik er mee bezig ben, vraagt dat helemaal mijn aandacht en concentratie. 


Benieuwd!

Reacties

Populaire posts