Bloemen in het veld, bloemen op mijn heupen


Ik zat eens met mijn fiets te wachten op de pontje die mij zou brengen naar de binnenstad. Een meisje kwam ook bij de wal afstappen van haar fiets en ze had een korte broek aan, bloemen op haar stof, afgewerkt met donkergroen biasbandjes. Ik vond het zo mooi en ik wilde dat ook na maken. Wat ik zag aan haar broekje was dat de stof glad was en geschikt is om te sporten. Ik wist niet of het mij zou lukken om dezelfde stof te vinden. 

Maar ja ik woon in amsterdam he? En in Amsterdam is bijna alles te vinden. :-)

Op het internet vond ik bij Purlsoho een patroon van City Gymshort. Ik heb het daar gratis geplukt. Klik op de naam dan kom je op de website.

Op Albert Cuijp Markt vond ik bijna zelfde stof, net zo gebloemd en felgekleurd. Alleen was de stof superstretch en dun, wat bij dat meisje niet zo was. Ik wilde het toch proberen. Bij Jan de grote kleinvakman vond ik donkergroen kanten lintje. Ik twijfelde of dat wel slim was. En ja ik ging er toch voor. Ik maak het mijzelf blijkbaar graag moeilijk. Ahum.

Het was wel even een keer losmaken en het opnieuw naaien omdat het hier en daar niet helemaal gelijk gestikt was. Doordat de elastische lintje en stof te veel ging rimpelen of zelfs los raakte. Maar uit eindelijk is het mij gelukt en ben ik blij verrast dat het leuk is geworden. Hoera!

Het straatbeeld is een grote inspiratie bron voor mij. Ik zag trouwens nog meer dat ik ook wilde na maken. Alleen ben ik veel ook weer vergeten. Volgende keer foto's blijven maken!

Reacties

Populaire posts