Oudewijvenzomer in September

Wat heerlijk dat het nog steeds zo mooi en warm weer is he? Ik zocht op het internet bij Wikipedia op hoe dat naast de nazomer genoemd wordt. Indian summer, Sint-Michelszomer of zelfs Oudewijvenzomer dus. Grappig. 

Zelf ben ik erg gericht op de zon, het daglicht en een aangenaam weertemperatuur. De herfst en de winter kunnen mij wel bekoren. Maar de lente en de zomer, daar ben ik echt voor gemaakt.

Ik naai dan ook graag zomerkleren. Ik heb stoffen in huis liggen die geschikt zijn voor het najaar. Doch nu het nog zomerachtig weer blijft, heb ik gauw een jumpsuit genaaid met een patroon uit Knipmode 08/2016. Het is een 'teken je eigen patroon' dat ik zelf kan overtekenen en dat vind ik wel fijn want zo heb ik het kunnen aanpassen naar mijn lichaamsmaten. Op de Noordermarkt in Amsterdam heb ik een lapje van stretch stof gevonden met de kleuren die mij zo doen denken aan het strand en de zee.


De stof lijkt mij heel geschikt om er een zomerse strapless jumpsuit uit te naaien. Dat is het ook geworden en ik ben er blij mee. De jumpsuit kan eventueel met een ceintuurtje gedragen worden, dat geeft weer een andere silhouet. De broekspijpen heb ik ook niet gerimpeld met elastiek. Ik vind het zo los mooier. Misschien kan ik het nog wel dragen? Anders wordt het voor volgend jaar.


Slaap lekker.
Liefs, Perwin

Reacties

Denise zei…
Wat een prachtige kleuren!! Passen super bij de oudewijvenzomer waar je over schrijft en we nog zo fijn van genieten :-)

Populaire posts