De yogaboom op mijn rug!


En nu is het nieuwe jaar alweer een week oud. Vandaag heb ik lekker een vrije dag en eindelijk ook tijd om te bloggen.

Ik heb de geborduurde Yogaboom afgemaakt en het lijkt mij een gaaf idee om het te naaien op de achterkant van mijn spijkerjasje. De yogaboom doet mij denken aan mijn hatha yoga opleiding en aanwezig zijn in hier & nu. Ik ben zo geconcentreerd geweest op het afwerken van de Yogaboom dat ik helemaal ben vergeten om op te letten of het wel precies in het midden is opgenaaid. Links is het te veel naar 0,5 centimeter geplaatst. Dom! Maar hee, was het niet 'perfectly imperfect' toch?


In hier en nu zijn is belangrijker voor mij geworden nu ik eigenlijk bijna altijd maar aan het rennen en vliegen ben. Als ik niet aan het werk ben, bezoek ik mijn vader in het verpleeghuis en probeer ik ook even langs mijn moeder te gaan die nog thuis woont. 

Op mijn werk wordt er gelijk ook aan mij gevraagd of ik extra diensten kan draaien en dat is best veel! Aan mij de kunst om nee te kunnen zeggen (want ik heb bewust gekozen voor een min en max contract tussen 14 & 24 uur en ik wil ook tijd & energie overhouden voor mijn ouders, thuis zijn met mijn katten en mijn yoga opleiding). Dus dat is ook een goede oefening voor mij om mijn grens te afbakenen.
Soms zeg ik ook wel ja tegen een extra dienst want ik vind het werk op zich leuk. Ik vind het fijn om wat te kunnen betekenen voor de cliënten op mijn werk en bijna al mijn collega's kunnen gebaren dus we kunnen ook met elkaar communiceren via gebarentaal. Er zijn ook een paar dove collega's. Hallelujah. 

Hoe vaker ik ja zeg, hoe meer ik verdien. En dat is ergens wel verleidelijk. Doch ik zie ook goed in dat het zich ook maar opstapelt op mijn bankrekening want ik heb niet veel nodig. 

In dagelijkse momenten stil staan is voor mij kostbaar.

En dat laat de Yogaboom mij zien.

Namasté


Reacties

Unknown zei…
Hey Perwin,
Leuk om te lezen dat je nu in Amsterdam woont en je een leuke baan hebt! Je maakt prachtige dingen!
We zijn elkaar uit t oog verloren, maar ik denk regelmatig aan je.

We wonen nu in Made (vlakbij Breda). Ik werk al weer 3 jaar bij Avans Hogeschool.

Lieve groet
Margreet

Populaire posts