De jas met de naam van mijn vader


Mijn jas 'Tonny Jan' is klaar en het is gemaakt van de gordijnen die heel lang op mijn vader's werkkamer hebben gehangen. Toen ik het er af haalde, zag ik hoe leuk ik de gordijnstof vond en bedacht ik mij dat ik er graag een jas van wilde maken.

Met het idee dat als ik de jas zou dragen, mijn vader zo een beetje bij mij is.

In mijn naaitijdschriften vond ik geen naaipatroon die ik geschikt achtte voor de jas. Dus heb ik een naaipatroon via het internet besteld. Van Burdastyle nr. 6747 model A. Het gaat om een jas met een A-lijn en een grote kraag met zakken uiteraard. Er staat niet bij de naaipatroon uit welke jaar het komt maar volgens mij is het tussen de jaren 60 en 70. Dat spreekt mij erg aan.


Bij de jas heb ik de naden van de jas en mouwen blind gezoomd, deels met de hand en de naaimachine. Ik wil er naar streven om de jas zo weinig mogelijk door te stikken. Achter de zichtbare knopen heb ik kleine knoopjes genaaid om de stof te beschermen en omdat ik dat vaak heb gezien bij handgemaakte kleren van vroeger. Ik vind zulke details zo mooi. De knopen op de voorkant komen uit mijn moeder's knopenpot en die zijn volgens mij nog van mijn oma geweest dus dat vind ik heel toepasselijk bij de jas.


Nog meer foto's omdat ik er heel blij mee ben. Ik heb het vandaag gedragen en ik heb het idee dat de energie van mijn vader op die manier om mij heen kringelde. De jas 'Tonny jan' is nu al erg dierbaar voor mij.

Ik heb ook mijn uiterste best gedaan met de voering van de jas. En ik kan wel zeggen dat het geslaagd is. Joepie.


Ik heb veel tijd genomen om de jas af te werken naar mijn smaak en volle tevredenheid. Dat geeft mij een goed gevoel dat het met alle aandacht en liefde gemaakt is. Ik wil eigenlijk zo blijven doorgaan met slow sewing. 

Reacties

Populaire posts