Amsterdam, de stad van mijn vader, mijn stad.

Uitzicht vanaf de pontje over het IJ
Nog een week wonen aan Sleutelbloemstraat in Amsterdam Noord. Dan verhuis ik weer!
Ik ben blij dat het bijna zo ver is want ik woon nu in een heel ongezellig huis omdat de helft van mijn inboedel al is ingepakt. De sfeer is er gewoon niet meer. Krijg ik rond half mei nog een beetje zon in mijn tuin. Nu is dat niet meer zo, omdat mijn tuin op noord westen ligt. Daar is het op het zuiden gelegen. Wat vind ik dat heerlijk. Mijn nieuwe huis is echt klein. Er zijn maar twee kamers en een ruime keuken. Dus dat vind ik ook wel spannend of het mij gaat lukken om het een plek te geven. Doch ik vind het nu niet meer erg. Wonen in Amsterdam is zo goed als onmogelijk geworden. Ik ben erg blij dat het mij is gelukt via een woningruil. Moet je nagaan dat ik bijna 18 jaar ingeschreven ben via de woningnet van Amsterdam.

Amsterdam is ook de stad waar ik een heleboel jeugd herinneringen heb opgebouwd, in het begin samen met mijn ouders. Later toen ik jong volwassen werd, leerde ik het nachtleven kennen in Amsterdam. O, geweldig vond ik dat. Later ging ik werken in Oud West en mijn halve leven speelde zich daar af. Het is ook een stad geworden waar ik mijn ouders dicht bij mij voel. Als ik in Amsterdam wandel of fiets, voel ik hun zielen bij mij. Mijn vader is in Onze Lieve Vrouw Gasthuis ziekenhuis in Oost geboren en daarna opgegroeid bij Witte de Withstraat en ik koester dat erg. Ik vind het fijn dat het nu ook mijn stad is geworden.

Op de Noordermarkt in de Jordaan is er een heel leuke stoffenkraam naast de Westerkerk gevestigd. Ik zag laatst bij de Haarlemmerdijk in de winkels een paar kledingstukken hangen waarvan de stoffen kwamen van deze stoffenkraam! Nu is het ook mijn favoriete kraam geworden en heb ik twee relax jogging broeken genaaid van deze stoffen. Ze zitten zo heerlijk. Ik heb ze vooral aan als ik ga werken.

 

Ik ga nu verder met het inpakken en opruimen. Heb een fijne dag.
Liefs, Perwin

Reacties

Mooi om te lezen-over je liefde voor een stad. De verbinding met je ouders daar. Persoonlijk heb ik dat met Arnhem. Dat heeft ze maken met mijn opa en oma. Die hebben de liefde voor deze stad doorgegeven. Het mooie is dat ik dit deel met mijn partner. Dus ooit hopen we voor onze oude dag terug te gaan. Omdat wij eigenlijk stadsmensen zijn. Aanstaand weekend zijn we in Amsterdam en ik hou van het bruisende-van de culturen. Succes met verhuizen Perwin šŸ’„šŸ˜ŠšŸ‘Œ

Populaire posts