Tulpen uit Amsterdam


Gisteren heb ik een foto gemaakt van een kraam bij de bloemenmarkt aan Singel waarvan het plafond helemaal vol hangt met de droogbloemen. Prachtig vind ik dat! Jammer genoeg moet ik mijn woning nog veel opknappen en verven. Zo heb ik kale muren, geen vloer op de ondervloer met oude verfvlekken en hangen er voor de ramen lappen. In plaats daarvan ben ik wel fijn aan het inrichten, als dat even kan. De stof op Noordermarkt met de tulpen er op heb ik gekocht om te hangen onder het aanrechtblad als gordijnen. Dat vind ik veel leuker dan keukenkasten. Ik vind het effect toch te druk dus nu hangen daar mosterdgele linnen gordijnen. Op de foto van mijn keuken is dat te zien.


De tulpenstof wordt een buideltas.


Een vrouw kan nooit genoeg tassen hebben hé? Alhoewel ik eigenlijk maar echt twee tassen gebruik. Een voor mooiheid en een voor praktisch gebruik. Het gaat mij puur om het maken. Ik hou er van om iets te creëren met stof en draad en zo te zien hoe mijn idee vorm krijgt.

Waarom lukt het opknappen van mijn woning niet? Met de woningruil ben ik hier meteen gaan wonen met mijn inboedel. Zodoende is er geen ruimte meer om lekker te gaan verven en klussen. Alles moet opzij gezet worden of zelfs verplaatst worden naar een andere kamer. Nou, dat schiet niet zo op.

Daarnaast moet ik ook eerlijk zeggen dat ik momenteel weinig puf heb om dat te doen want op geestelijk gebied vind ik dat het niet zo goed gaat met mij. Ik heb nog steeds veel moeite mee dat mijn ouders er niet meer zijn. 
Als ik aan hen denk, dan lopen de tranen over mijn wangen. Achteraf gezien is het allemaal erg snel gegaan. Ik heb een foto van hen, gemaakt op 14 Augustus 2013 en wat zagen ze er goed uit. Lekker mollig met rode wangen op vakantie in Wolphaartsdijk te Zeeland. Bijna drieënhalf jaar later zijn ze er niet meer. Wat is er toen (te) veel gebeurd. Ik vind het ook lastig dat de klok steeds maar door blijft tikken. Het lijkt hoe meer tijd voorbij glijdt, hoe verder ik kom te staan van mijn ouders.

Omdat ik veel behoefte heb om echt even stil te staan bij dit allemaal, heb ik volgende week woensdag een afspraak met een medium! Ze is ook een collega op mijn werk dus dat vind ik helemaal fijn. Niet zo onpersoonlijk en wij kunnen met elkaar communiceren via gebarentaal. Ik ben heel benieuwd hoe het zal worden. Ik denk dat het mij wel een stapje verder zal brengen in het verwerken en mij hopelijk enige verlichting brengt.

Momenteel ben ik soms wel lekker creatief bezig. Als ik mij er toe kan brengen, kan ik er ook van genieten. Het wordt een buideltas met een leren bodem. De draagriemen zijn gevlochten met dezelfde stof en de treksluiting wordt een fluwelen mosgroene koord met twee leren tulpjes aan de uiteinden. Dat ga ik vanavond maken.

De leren stukjes kan ik met water en vuur vormen, zodat ze op blaadjes lijken. Leuk!
Ik heb gisterenavond geoefend met een leren tulpje en ik ben er tevreden over. Alleen wil ik ook een leren geel bloemenknopje er in en het verder stevig afwerken.


Zodra het klaar is, maak ik foto's. Beloofd!

Reacties

Populaire posts