Verven op een natuurlijke manier


Als het even kan, probeer ik op een natuurlijke manier te leven door geen vlees te eten, mijn afval te scheiden en alles weer opnieuw te gebruiken.

Ik koop ook bijna niets nieuws meer en dan alleen nog wat ik echt nodig heb.

En dat wil ik steeds meer doen, stap voor stap.

Mijn dekbedovertrekken hebben bij mij geen lang leven, omdat mijn katten er op slapen en er mee krabben met hun achterpoten of er zelfs gaten in bijten. Zelf vind ik linnen dekbedovertrekken erg mooi maar de prijzen minder fijn in combinatie met het kapotmaak-gedrag van Lara, Thor en Bora.

Dus wil ik het zelf verven op een natuurlijke manier. Ik heb bij Hema twee katoen dekbedovertreksets in het wit gekocht.

Eentje heb ik met 100 gram kerrie poeder geverfd. In de emmer heb ik zout bij gedaan en het naspoelen doe ik dat met natuurazijn. Het afbinden voor een tie dye effect lukt niet omdat geel en wit samen niet genoeg opvalt en het afbinden beter met dikke elastieken en touw gedaan kan worden.

De kleur vind ik schitterend geworden. Het zorgt voor een look and feel van ruw linnen en het ruikt heerlijk. Zoetig en naar bloemen. Helemaal niet naar kerrie.  Ik ben wel benieuwd hoe het er gaat uit zien na talloze keren wassen in de wasmachine.
Voor nu vind ik het een heel leuk experiment. Ik wil dat ook weer doen, met indigo blauw en tie dye meer proberen laten opvallen.

Reacties

Populaire posts