Mijn hart volgen


Sinds wat ik heb meegemaakt met mijn ouders, is het bij mij sterk geworden dat ik in het leven alleen nog maar wil doen wat ik echt leuk vind en wat puur bij mij past. Steeds meer voel en besef ik dat het niet de bedoeling is om door het leven te 'ploeteren'. Wat ik wel graag wil is oprecht genieten van alles wat het leven mij biedt.

Wat ik ook heel super vind is dat daardoor dingen op mijn pad komen, omdat ik alleen nog maar mijn hart en intuïtie volg.

Zo heb ik eindelijk mijn droomhuis gevonden. Ik kon het krijgen omdat mensen voor mij de open keuken in de woonkamer te klein vonden (Ik heb wel wat ideeën om het een beetje ruimtelijk te maken) en de buurt is erg rustig. (Voor mij is dat heerlijk!) Omdat ik het afgelopen jaar meer ben gaan werken, is mijn inkomen daardoor ook gestegen en mocht ik zodoende de woning accepteren. Hoera! De huur was wel hoog. Dat deed mij wel even slikken. Wat gebeurde er toen tot mijn grote verrassing? Door de puntentelling werd de huur met 75,- gedaald. Ik was zo blij.


Dat was ook niet alles. Ik vond al lang de werkdruk hoog op mijn werk. Ik kwam altijd moe thuis van het intensief werken in de zorg. Dus heb ik gesolliciteerd naar een andere baan, ook in de zorg. Met volwassenen die zelfstandig wonen en naar dagbesteding gaan. Ik begeleid ze op een afstand. Dus geen lichamelijke verzorging en ook geen hoge agressie op werk. Het gesprek was positief gegaan en volgende week hoor ik of het ze is gelukt om voldoende uren bij elkaar te krijgen en zo mij in dienst te nemen. (Toen ik dit neer tikte, kreeg ik een e-mail dat ze mij niet zouden aannemen. Ik zag het als een teken dat ik helemaal klaar was met de zorg).

Tegelijkertijd zag ik ook een vacature op het internet voor dove mensen, voor de functie van barista om te werken achter een eigen koffiebar op een paar locaties in Amsterdam en Schiphol. Ik heb vroeger in de horeca gewerkt en dat vond ik altijd erg leuk. Het was hard werken. Dat vond ik geen enkel bezwaar. Dus ik heb daar ook op gereageerd en ik mag beginnen als Barista in een koffiezaak waar besteld wordt in gebarentaal en In Juli krijg ik een Barista-training. Wow, dat is een uitdaging voor mij om iets totaal anders te doen dan de afgelopen jaren.

Gelukkig is mijn vakantie net begonnen want ik heb nu twee huizen, waarvan ik er een netjes en leeg moet afleveren en een waar ik in mag trekken, aankomende zaterdag.

Spannend! Hoe ik toch weer een totaal andere weg in sla.

Fijne dag. Liefs, Perwin

Reacties

Populaire posts