Op z'n Japans borduren

Hoi!

Wat is het een tijd geleden dat ik hier nog actief ben geweest. Om eerlijk te zeggen ben ik ook heel weinig creatief geweest. Het leven riep mij, met zijn gewone alledaagse, heerlijke en minder leuke dingen.

Doch ik voel de laatste dagen wel meer de behoefte om weer iets te creëren. Ik ben erg op zoek naar leuke naaipatronen die aangeboden worden via Instagram want vaak vind ik dat leuker dan wat in de naaitijdschriften staat. Tot nu toe heb ik er nog geen gevonden. Ik blijf zoeken, dat wel. :-)

Verder had ik laatst nog een jumpsuit genaaid van jeansstof. Ik vond het toch een beetje saai geworden.Dus heb ik het op geleukt met restjes lapjes en borduursteken. Deze manier van borduren is eigenlijk bedoeld om kapotte kledingstukken te repareren zodat ze weer nog een ronde mee kunnen. Het is overgewaaid uit Japan en het wordt sashiko of mending genoemd. Ik heb het free style gedaan, met andere woorden, niet echt zoals het hoort. Wel zoals ik het leuk vind.


               Ik draag het vaak en ben er blij mee.


Reacties

Populaire posts