Zelf brood bakken in een Le Creuset pan

Uit mijn erfenis van mijn mams waren er ook een paar oude Le Creuset pannen. Ik kookte er nooit mee. Ze weg doen wilde ik ook niet. Ook had ik nog een gasfornuis met oven van mijn moeder Toen ik eenmaal gesetteld was in mijn huis, wilde ik eindelijk beginnen met zelf brood bakken. Op het internet zocht ik lang naar een simpel recept om zelf brood te kunnen bakken en toen kwam ik er achter dat ik het in een pan kon doen!
Ideaal, nu kon ik mijn mama's pannen gebruiken.

De eerst brood was meteen een succes. Echt heel super. Ik vond het wel machtig. En voedzaam. Echt net als oerbrood.

De twee broden op foto's hieronder zijn mijn eerste twee broden. Ik weet niet meer welke de eerste is geweest. Later heb ik minder gist toegevoegd dan wat in het recept stond en het gevolg was dat de brood minder droog werd. Ik heb er elke keer andere zaden erop gestrooid, onder andere maanzaad en zonnebloempitten (erg lekker!)

En daarna heb ik nog meer broden gebakken, ook voor René en het was geweldig om te zien hoe hij er van smulde.

 Mijn eerste poging om focaccia te bakken met olijven,knoflook en zeezout was heel goed gegaan. Ik serveerde het met zelfgemaakte soep van verschillende slabladeren uit eigen tuin.


Ook heb ik een keer brood gebakken in een pan waarvan de deeg teveel had gerezen. Nou het zag er raar uit hoor. Het leken wel hersens. Maar gelukkig smaakte het wel.


De laatste brood was van een paar weken geleden. René en ik aten het in een weekend op.
 
Het recept dat ik elke keer heb gebruikt komt van van deze blog Basket Delights. Een fantastisch recept vind ik zelf en ik heb wel minder gist gebruikt.

Als je het gaat doen, succes en plezier. Alvast eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts